Kiremit Çatı Aktarma Ücretleri
Kiremit tamir ve aktarma işlemi çatıdaki mevcut olan kiremitlerin tek tek kontrol edilmesi ve zarar görenlerin ayrılması, kiremit altı örtüsünün yenilenmesi ve artık kullanılamayacak hale gelen kiremitlerin yerine konularak yeniden döşenmesidir. Bu işlemler yapılırken kiremit örtünün üzerine kurulduğu iskelet yapının da kontrol edilmesi ve gerekliyse yıpranan kısımların yenilenmesi doğru olur.
Kiremit çatılar, günümüzde en sık şekilde tercih edilen ve kullanılan çatı türüdür. Kiremidin ucuz ve çok bulunan bir malzeme olması yalıtkan özelliği ve binalara ek yük bindirmemesi gibi sebeple sıklıkla tercih edilmektedir. Geleneksel anlamda çatı uygulaması denilince akla ilk kiremit çatılar gelir. Fakat bir çeşit topraktan yapılan kiretmitler de çeşitli nedenlerle zaman içerisinde yıpranarak işlevini yerine getiremez hale gelir.
Kiremit Çatı Yapımında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kiremit çatı yapımında en önemli husus kiremitlerin dizilişidir. Yanlış tek bir kiremit dizilmesi durumunda ondan sonrakiler de yanlış dizilmiş olacak ve ortaya kötü bir görüntü çıkacaktır. Eğimi çatılarda kiremitlerin dizilişi daha zordur. Kiremitlerin bir diğerinin üzerine gelecek şekilde dizilmesi gerekmektedir. Malzemenin kaliteli olması da önem taşıyan hususlar arasında bulunmaktadır. Bazı durumlarda olukların temizlenmesi gerekebilir.
Kiremit Tamir ve Aktarma Nasıl Yapılır?
Kiremit tamir ve aktarma nasıl yapılır konusunda yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli konu çatıların diğer kısımlarına ve sağlam kiremitlere zarar vermemektir. Su dereleri ve su giderlerinin de uygun şekilde tadilatının yapılması gerekir. Çatı ve kiremit aktarma işi bir bütündür ve sadece kiremit aktarma ile çatının sorunun giderildiğinden bahsedilemez. Kiremitlerin aktarılması sırasında gerekli olan tüm detaylarında dikkatle bakım ve onarımın gerçekleştirilmesi şart bir durumdur.
Çatılardan beklenen en önemli işlev olan su yalıtımı sağlaması ile kiremitlerin çatı örtüleri dış hava şartları ve üzerinde gezilmesi nedeniyle hasar aldığında kendisinden beklenen görevleri yerine getirmemeye başlar. Bu durum oluştuğu zaman çatı, ana taşıyıcı elemanları ve çatı döşemeleri suya maruz kalır ve eski performansına kavuşmaları için yapılan uygulamalara kiremit aktarma uygulaması anlamına gelir.
Kiremit Çatı Türleri
Kiremit çatı yapımı konusunda farklı teknikler kullanılmaktadır. Ülkemizde en çok kullanılan türü Marsilya kiremit çatıdır. Su geçirgenliği konusunda daha dayanıklı olduğu için bu kadar sıklıkla tercih edilmektedir.
Alaturka kiremit çatı yapımı ise daha çok şık görüntüsü sebebiyle tercih edilmektedir. Osmanlı kiremit çatı modeli olarak da bilinmektedir. Villalarda ise daha çok az kiremit ile daha büyük alan kaplamanın mümkün olduğu granada adı verilen kiremit çatı türü tercih edilmektedir.
Kiremit Tamir ve Aktarma Avantajları
Kiremit tamir ve aktarma avantajları bakıldığı zaman çatılar tamamen yeni ve dayanıklı bir görünüme kavuşur. Kiremit çatı aktarma fiyatları tamamen kullanılan malzeme ve çatı özelliğine göre değişiklik gösterir. Genel olarak kiremit çatıların ortalama 10 sene ömrü bulunur ve ömrünü doldurduktan sonra yapılan çatı aktarma ve tamir işlemleri çatıların ömrünü uzatır bu nedenle çatıların yenilerek ömrünün uzatılması her bina için gerekli olan işlemler arasındadır.
Kiremit Çatı Avantajları
Kiremit çatı yapımı oldukça dayanıklı olmaktadır. Ayrıca kiremit çatılarda yapılan tadilatlar diğer çatı türlerine göre daha az maliyetli olmaktadır. Estetik görünün sağlayan kiremit çatılar epey uzun ömürlüdür.